Celulita - cauzele apariţiei şi modurile de ameliorare

Cel mai simplu mod de îndepărtare a celulitei este alimentaţia sănătoasă, bazată pe regim vegetarian şi proteic.

 Celulita - cauzele apariţiei şi modurile de ameliorare

Când pielea are un aspect de portocală în mai multe locuri de pe fese, picioare, zona bazinului şi abdomenul, e mai groasă şi mai puţin suplă decât altădată, fiind şi dureroasă la pişcare, înseamnă că aveţi celulită.

Cauzele apariţiei celulitei sunt alimentaţia proastă, printr-un conţinut ridicat de calorii, lipsa exerciţiilor fizice, cât şi dezechilibrul hormonal, cum ar fi: probleme ale glandei tiroide sau tulburări ale ciclului menstrual. De cele mai multe ori, în cazul alimentaţiei, aceasta apare mai repede când consumaţi zilnic produse fast-food sau dulciuri, mai ales ciocolată neagră.

În cazul problemelor ereditare, aceasta este mai rar întâlnită într-un procent mai scăzut, de vină fiind astfel circulaţia defectuasă a sistemului sanguin şi limfatic. Stresul fiind o altă cauză, din ce în ce mai frecventă, de a provoca celulita. Din păcate din ce în ce mai multe persoane de sex feminin suferă de acest impediment ce strică uneori aspectul fizic, îşi ascund aceste imperfecţiuni prin jeansi mulaţi în sezonul cald sau colanţi purtaţi pe dedesubt, iar de multe ori se întâmplă că persoana să nu mai frecventeze plajele sau alte spaţii unde se poate purta costum de baie, din momentul apariţiei celulitei.

Cel mai simplu mod de îndepărtare a celulitei, doar pentru acele persoane care au voinţă, este alimentaţia sănătoasă, bazată pe regim vegetarian şi proteic, de obicei salate, fructe, produse fibroase (cereale integrale) sau carne din piept de pui în cantitate de 100 gr, însă doar o dată pe săptămână, în acest ulltim caz, cât şi mâncarea mai puţin sărată. Pare simplu, însă de multe ori ne păcălim de multe ori cu alte suplimente alimentare, iar dacă respectaţi regimul alimentar, acesta trebuie să fie echilibrat şi la ore precise. Se elimină din start consumul zilnic al cafelei, al ceaiurilor excitante (verde sau negru), băuturile carbogazoase, fumatul, consumul de alcool, deoarece acestea cresc nevoia de a consuma produse cu un conţinut calori ridicat. În loc de aceste vicii, consumaţi cât mai multă apă, uneori limonade sau iaurturi cu un conţinut ridicat de fibre şi unul scăzut de grăsimi. Un alt mod de îndepărtare rapidă a celulitei, este gimnastica aerobică sau masajul anticelulitic, acesta fiind unul puţin dureros, însă şi în acest caz trebuie respectat regimul alimentar.


Ventuzele fiind o altă metodă eficientă de a scăpa de celulită, acestea se pun, în număr de 8-10, pe fese şi picioare lăsându-se aprox. 20-25 min.

Într-adevăr, este un puţin mai greu de a scăpa de aceasta, trebuie multă dorinţă şi răbdare, acestea constă în a respecta regimul alimentar mai sus amintit sau să apelaţi la un nutriţionist ce vă poate indica ce să mâncaţi şi la ce ore din zi. Dacă dorinţa şi aportul financiar este mai mare puteţi apela la o sală de fitness, perioada recomandată de exerciţii fizice, în cazul celulitei, este de 2-3 luni. Nu consumaţi pastile împotriva surplusului de grăsime sub nicio formă, acestea aduc numai reacţii negative asupra organismului, aceste aşa zise “suplimente alimentare” vă scad pofta de mâncare aproape complet, ducând uneori la boli grave ale stomacului şi scăderea calciului şi a vitaminelor din oase, respectiv sânge. 


Publicat de: Autor necunoscut la 2013-04-07 14:33:32


Comentarii