Sucul de Kombucha

Sucul de Kombucha, elixirul tinereţii sau băutura zeilor, este considerat unul dintre cele mai miraculoase băuturi din lume.

Sucul de Kombucha

Originile acestui suc, ce provine de la o ciupercă ciudată ce este alimentată cu ceai verde şi zahăr, provin din China, de mai bine de 2000 de ani. Băutura conţine din plin complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12) la care se adaugă aminoacizi, antioxidanţi şi hidroxiacizi. Este eficientă în multiple afecţiuni ale organismului precum: hipertensiunea, constipaţia, amigdalita, hemeroizi sau surplusul de grăsimi, însă cel mai eficient e împotriva anexietăţii şi durerilor de cap, consumând 2 căni pe zi, fie între mese, fie pe stomacul gol, ameliorează acest disconfort într-un ritm rapid. Pe lângă faptul că este un suc ce ajută la îndepărtarea surplusului de grăsimi, acesta este şi folositor pentru cei ce suferă de rahitism, fiind foarte cunoscut pentru ameliorarea acestei afecţiuni cât şi pentru reglarea fluxului digestiv, în acest caz, sucul de kombucha poate fi consumat în cantităţi mai ridicate, în jur de 1L/zi. Consumând acestă cantitate zilnică, pofta de mâncare va fi din ce în ce mai ridicată.

Pe lângă efectul pozitiv asupra afecţiunilor, sucul are un efect energizant, uşor euforic, datorită conţinutului de alcool, cei drept foarte mic, al acestuia de 0,5 %. Pentru un borcan de 4 litri (necesar pentru o săptămâtă), se fierbe 4 litri din ceaiul preferat al acestei ciuperci, verde sau negru, după care se amestecă cu plante aromate precum socul sau lavanda, exclus menta sau plantele amare pentru că aceasta o irită. După fiert şi amestecurile menţionate se pune ceaiul in borcan, apoi se pune 500 gr de zahăr, după care se pune ciuperca Kombucha, fiind inchisă ermetic cu un capac. Macerarea durează 5-6 zile, colonia de microorganisme şi bacterii ce formează această ciupercă ce se alimentează cu ceai verde sau negru şi zahăr, se transformă într-o băutură terapeutică extraordinară.

Pentu ca aceast proces natural benefic organismului să se realizeze, borcanul cu sucul de kombucha trebuie menţinut la temperatura camerei (18-20 grade) şi ferit componente electronice ce emit radiaţii cât şi de fumul de ţigară, fiind foarte sensibilă. În timpul de macerare aceasta se poate aerisi timp de două ori, timp de cîteva minute. După ce poate fi consumat acest suc, acesta trebuie ţinut constant în frigider, deoarece la o temperatură caldă sucul de kombucha începe să fermenteze, iar conţinutul de alcool se dublează, de la 0,5 la 0,8 - 1 %.

Pe lângă importanţa ce o are in China, Japonia şi mai târziu în Rusia (când a fost adusă în Europa), această cupercă este folosită în SUA pentru bolnavii de cancer în fază incipientă fiind un real succes, de câţiva ani multe clinici private americane încep din ce în ce mai mult să se axeze pe acest produs natural. În comunităţile bolnavilor de SIDA, băutura este considerată un leac miraculos ce creşte numărul de celule T in sânge. În cosmetică este la fel de utilă datorită vitaminelor din componenţă. Se fac tamponări cu ceai pe ten şi gât sau se ia bucăţi de ciupercă amestecat cu ceai negru sau verde şi se amestecă într-un mixer, realizându-se o mască de faţă.

Publicat de: Autor necunoscut la 2013-04-07 14:00:04


Comentarii