Ceaiul de levantica util in migrenele provocate de stres

Ceaiul de levănţică este un remediu foarte bun remediu pentru migrene şi este un cunoscut relaxant.

Ceaiul de levantica util in migrenele provocate de stres

Ceaiul de levănţică este un remediu foarte bun remediu pentru migrene şi este un cunoscut relaxant. Florile acestei plante conţin: ulei eteric sau tanin, pe lângă substanţele minerale prezente, are proprietăţi antiseptice, anticalmante şi opreşte sângerările.

Migrenele sunt dureri de cap puternice însoţite de greaţă, vărsături dese şi uneori tulburări ale vederii, este sunt provocate datorită stresului intens la locul de muncă sau a privării de somn, ele cu timpul slăbesc imunitatea organismului fiind predispus la diferite boli sezoniere şi duce la hipovitaminoză sau scăderea calciului din oase.

În tratamentul migrenelor, ceaiul de levănţică se foloseşte astfel: infuzie 1 plic la 200 ml apă clocotită, lăsându-se 10-15 minute acoperit sau o lingură de bucaţi de levănţică la 250 ml de apă fiartă, durata fiind tot de 10-15 minute, se beau astfel 2-3 căni pe zi. Deasemenea ceaiul este şi pentru uz extern pentru băi: 2-4 plicuri la 200 ml apă clocotită, se acoperă şi se lasă aproximativ 15 minute, aceste băi cu ceai de levănţică sunt eficiente împotriva afecţiunilor ale pielii, acest tratament se întinde pe o perioadă de 6-8 săptămâni.

Publicat de: la 2012-05-27 23:54:56


Comentarii