Migdale

Beneficiile pentru sănătatea noastră ale migdalelor includ ajutorul referitor constipaţie, tulburări respiratorii, tuse, anemie, impotenţă, şi diabet.

Migdale

Migdalele (Prunus dulcis, Prunus Amygdalus Batsch, Amygdalus communis, Amygdalus dulcis) sunt o specie de arbore originar din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud. Are de seminţele comestibile şi este cultivat pe scară largă. În cadrul genului Prunus, acesta este clasificat în aceeaşi categorie cu piersicile, în subgenul Amygdalus. Fructele de migdale, nu sunt o nucă adevărată, ci o drupă, compusă dintr-un corp exterior şi o coajă tare cu seminţe ("piuliţă") în interior. Migdalele sunt vândute, de obicei, după ce cojile sunt îndepărtate.
Migdalul este nativ din climatul mediteranean din regiunea Orientului Mijlociu, spre est. A fost răspândit de către oameni din cele mai vechi timpuri de-a lungul ţărmurilor Mediteranei în nordul Africii şi sudul Europei şi, mai recent, transportate în alte părţi ale lumii, în special în California şi Statele Unite.


Beneficii asupra sănătății

Beneficiile pentru sănătatea noastră ale migdalelor includ ajutorul referitor constipaţie, tulburări respiratorii, tuse, anemie, impotenţă, şi diabet. De asemenea, ajută la îngrijirea părului, a pielii şii la îngrijirea dentară. Miigdalele dulci sunt comestibile, iar migdale amare sunt utilizate pentru a face uleiul de migdale, care este folosit pentru a adăuga aroma produselor alimentare. Migdalele sunt, de obicei, consumate crude.
Un studiu preliminar a arătat că, în ciuda conţinutului ridicat de grăsimi, migdalele, folosite în dieta zilnică ar putea scădea mai mulţi factori asociaţi cu bolile de inimă.
În medicina tradiţională chineză, migdalele sunt considerate un antiinflamator, antispasmodic, emolient si sunt, de asemenea, folosite ca un tonic. În medicina ayurvedică, migdalele sunt folosite pentru un control de sine şi calmarea a minţii şi a nervilor.
Beneficiile pentru sănătate ale migdalelor alimentare includ consumul unei anumite forme de vitamina E, care este un antioxidant foarte important. Acest lucru ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot duce la boli.
Migdalele sunt scăzute în ceea ce priveşte indicele glicemic, ceea ce înseamnă că nu determină o creştere mare a nivelului de glucoză din sânge. A fost constatat că migdale ajută la scăderea nivelului de zahar din sânge dupa mese. Când mâncăm alimente cu conţinut mare de glicemie, consumul de migdale reduce indicele glicemic al întregii mese. Acest lucru poate ajuta la prevenirea diabetului zaharat.


Selectarea și păstrarea

Ambalate, migdalele naturale pot fi stocate în ambalaje sigilate într-un loc răcoros, întunecat de până la doi ani. Migdalele prăjite nedecijite pot fi depozitate în aceleaşi condiţii de până la un an. Pasta de migdale poate fi păstrată în frigider până la doi ani. O cămară călduroasă va grăbi râncezirea. Odată ambalate, migdalele ar trebui păstrate într-un loc răcoros, uscat, întunecat (ideal în frigider), şi de a fi folosite în termen de trei luni. Evitaţi expunerea la umiditate a fructelor cu coajă lemnoasă.


Informații nutriționale

Migdalele sunt un pachet unic de substanţe nutritive - o sursă bună de proteine, împreună cu fibre, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, mangan, cupru, zinc, fier şi vitaminaa E.
Migdalele conţin mai multe substanţe nutritive în comparaţie cu toate celelalte fructe cu coajă.

Comentarii