Ruladă de miel cu carne tocată

Publicată la 2012-04-17 10:13:21

Te-ai plictisit sa mananci traditionala friptura de miel..? incearca ceva nou

Ingrediente

1 bucata coasta miel
600/700 grame de carne tocata ( am folosit carnede vitel)
patrunjel
branza ( de care preferati)

Pasi preparare

Pasul 1

se ia coastele de miel si se dezoseaza- se condimenteaza cu condimente specifice de miel

Pasul 2

se aseaza carnea tocata peste carnea de miel si se condimenteaza- nu am condimentat in prealabil carnea tocata- am pus doar condiment de gulas- merge bine la carnea de vita si ii da si putina iuteala

Pasul 3

peste patul de carne se pune putin patrunjel taiat marunt si branza rasa ( am folosit branza de oaie iute)nu se pune multa ca nu vrem sa curga pe gratar

Pasul 4

toata compozitia se ruleaza si se "coase " cu scobitori- se pune vreo 1 jumate 2 la congelator pentru a deveni putin rigida ca sa se taie bine feliile( eu am invelit toata rulada in folie de aluminiu ca sa stea mai compact

Pasul 5

dupa congelator se scoate rulada si se feliaza grosime de 1 deget jumate ) si se prinde cu bete de frigariu pentru a nu se deschide pe gratar

Pasul 6

se frige la foc mic pe gratar sau la cuptor ( nu am incercat la cuptor ) - se fac relativ repede merge excelent cu un vin rosu de casa de la mama lui

Comentarii