Oua Benedict

Publicată la 2012-04-25 11:03:04

Oua Benedict - versiunea romaneasca ( adica cu mai mult din toate si ceva extra )

Ingrediente

4 oua
8 feli bacon
otet
brose englezesti ( sau orice pitute mici ca arata mai ok )
sos olandez

Pasi preparare

Pasul 1

se pune intr-o oala cu gura larga apa s a fiarba cu sare si niste otet( ajuta la coagulare)

Pasul 2

cand fierbe apa se introduc ouale in apa pe rand ca sa se lase timp sa se adune pentru a nu se lipi sfat-spargeti oul intr-o farfurie si datii drumul in apa din farfurie astfel vedeti ca nu este spart galbenusul si nu se imprastie in apa

Pasul 3

se taie briosele in 2 ungeti cu foarte putin unt ( se prajesc mai ok si mai crocant- puteti pune si putina vegeta) si de asemenea se rumeneste putin sunca - se pot face in tigaie sau pe gratar

Pasul 4

pe briosa prajita puneti o lingura de sos olandez , sunca , oul , sos alandez (optional branza rasa )

Comentarii