Shepard pie

Publicată la 2012-04-27 10:03:12

Dacă vrei să impresionezi cu un preparat deosebit şi foarte uşor de realizat ... trebuie să încerci aceasta retetă

Ingrediente

1/2 kg carne tocata vita ( sau miel)
o ceapa alba mare
4 morcovi
5 catei de usturoi
pasta de tomate ( eu am folosit sos tiganesc)
2 sau 3 ardei
1 dovlecel
1 kg cartofi
branza telemea
sos worchester

Pasi preparare

Pasul 1

Se curata cartofi si se pun la fiert pentru pireu

Pasul 2

Se curaţă legumele şi se răzuiesc sau se taie mărunt

Pasul 3

Se pune la calit carnea ( necesita doar foarte putin ulei pt ca o sa lase carnea , doar cat sa nu se prinda)

Pasul 4

Se pun legumele peste si se calesc impreuna cu carnea. se adauga sos de tomate , 50 ml sos worchester, vin rosu , rosmarin proaspat , sare , piper. Se gatesc toate impreuna pana scade sosul - nu trebuie sa fie apoasa compozitia

Pasul 5

După ce s-au fiert cartofii se scurg de apa se adauga branza ( eu am folosit telemea de oaie si branza de burduf- nu pot spune cantitati pui si tu acolo fiecare cat vrea ) ,unt , 2 galbenuse de ou si se piseaza pana se obtine un pireu spumos

Pasul 6

Se ia un vas de iena se unge cu putin unt se asează carnea cu legumele si peste cartofii pireu.Deasupra se rade branza ( telemea + parmezan ). Se pune la cuptor 20 de minute - ( sa nu umpleti tare tava ca o sa curga la un moment dat )

Comentarii