Friptură de ied la tavă

Publicată la 2012-05-30 11:47:19

Deși nu consum carne de ied, poate printre voi sunt iubitori ai acestui preparat, vă propun o rețetă realizată de colega mea de apartament.

Ingrediente

500 g carne de ied
3-4 linguri de ulei
boia de ardei dulce
1/2 lămâie
1 pahar de vin alb
1 pahar de apă
2-3 grăunți de usturoi
rozmarin
sare
piper

Pasi preparare

Pasul 1

Se spală carnea de ied și se lasă să se scurgă bine sau se absoarbe apa cu un prosop de bucătărie;

Pasul 2

Apoi se freacă cu lămâie, se unge cu ulei, se presară cu sare, boia dulce și piper și se pune în tavă;

Pasul 3

Se adaugă un pahar de apă și un pahar de vin alb, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune la cuptor;

Pasul 4

La jumătatea timpului de coacere se adaugă rozmarinul și usturoiul mărunțit;

Pasul 5

Se îndepărtează folia de aluminiu și se pune din nou la cuptor până când friptura se rumenește bine.

Comentarii