Chiftele din carne de curcan

Publicată la 2012-07-21 12:40:43

...chiftelele se potrivesc cu orice garnitura...eu am ales dovleceii si salata de varza...

Ingrediente

500 gr carne de curcan macinata
3 oua
3-4 catei usturoi
sare marina
piper negru macinat
frunze de patrunjel

Pasi preparare

Pasul 1

Carnea de curcan se amesteca cu ouale, frunzele de patrunjel si usturoiul;

Pasul 2

Pasta framantata bine se condimenteaza cu sare si piper; se formeaza bilute cu ajutorul mainilor si se aseaza intr-o tava in care s-a pus hartie de copt;

Pasul 3

Se dau la cuptor cca. 30 min, pana se rumenesc bine; puteti face chiftelele si in tigaie, insa ca sa evitati surplusul de grasime e mai potrivita varianta cu cuptorul;

Pasul 4

Eu am ales pentru garnitura dovlecei copti pe grill si stropiti cu ulei de masline; pentru salata de varza si morcovi am taiat legumele, am facut un dressing din ulei de masline, otet balsamic si zeama de lamaie; am condimentat cu sare si piper si am servit salata alaturi de chiftele.

Pasul 5

Pofta buna!!!

Comentarii