Piept de curcan cu fasole verde

Publicată la 2012-08-20 20:04:22

O rețetă foarte sănătoasă si gustoasă. După cum știți, carnea de curcan este foarte sănătoasă având o mulțime de beneficii. Iar de fasolea verde nici nu mai vorbesc...

Ingrediente

300g piept de curcan
200g fasole verde
o ceapă roșie
trei căței de usturoi
un ardei roșu
3-4 frunze de busuioc
tarhon
oregano uscat
sare
piper

Pasi preparare

Pasul 1

Tăiem și călim ceapa roșie. Imediat după adăugăm ardeiul tăiat mărunt, frunzele de busuioc, foarte putin curry, boia de ardei iute, sare și piper. Sotăm 1-2 minute la foc mare și adăugăm fasolea verde împreună cu doi căței de usturoi zdrobiți și două căni de apă. Lăsăm la fiert aproximativ 20-30 minute.

Pasul 2

Carnea de curcan, o gătim la cuptor fără a o secționa. O împănăm cu 2-3 bucățele de usturoi, presărăm sare, piper, oregano și o rămurică de tarhon deasupra. Să iasă mai fragedă putem adăuga 3-4 linguri din zeama de la fasole și puțin vin roșu.

Pasul 3

Dăm la cuptor și lăsăm la foc mediu 30 minute.

Comentarii