Ciobă de fasole verde

Publicată la 2012-08-23 15:32:05

Ciorba de fasole verde este foarte gustoasă și ușor de preparat...iar pentru că piața este plină de fasole păstăi nu trebuie să ratați ocazia.

Ingrediente

800 g fasole verde păstăi
4 roșii
2 morcovi
1 ardei gras
1 ceapă mare
1 rădăcină de țelină
1 lingură pastă de roșii
pătrunjel verde
ulei
sare
piper

Pasi preparare

Pasul 1

Se pune ceapa la călit în 3 linguri de ulei într-o oală;

Pasul 2

Când ceapa a devenit sticloasă se adaugă legumele tăiate cubulețe (mai puțin roșiile) și se lasă la călit;

Pasul 3

Când s-au călit se adăugă 1 lingură pastă de roșii, se amestecă, se pun 4 pahare de apă și se lasă să dea în fiert;

Pasul 4

Între timp se curăță păstăile de fasole, se rup în bucăți și se spală bine;

Pasul 5

Când apa a dat în clocot se adaugă fasolea (este nevoie ca apa să fie dată în clocot pentru ca fasolea să nu rămână tare) și roșiile (decojite sau nu) tăiate feliuțe;

Pasul 6

Când fasolea este fiartă se potrivește de sare, se condimentează cu piper și se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

Comentarii