Ciorbă Bihoreană

Publicată la 2012-09-03 17:42:18

Este o ciorbă gustoasă și ușor de făcut! Este o ciorbă bihoreană - Rețetă proprie!!!

Ingrediente

Carne de pui sau de curcan
Morcovi
Conopidă
Ciuperci
Ceapă
Pătrunjel
Ulei
Sare
Piper
3 Ouă
Făină
Smântână
Zeamă de lămâie
2-3 căței de usturoi

Pasi preparare

Pasul 1

Se pune carnea în 2 L apă, se lasă la fiert și se spumează.

Pasul 2

Morcovul și ceapa date pe răzătoare și celelalte legume se călesc în ulei.

Pasul 3

După ce se călesc legumele se adaugă peste apa cu carne, după ce carnea este fiartă.

Pasul 4

Se bat ouăle cu praf de sare. Se adaugă făină se amestecă până capătă consistența unui aluat de clătite mai gros. Se ia câte o lingură din compoziția formată și se adaugă peste ciorbă în timpul fierberii.

Pasul 5

Se mai lasă la fiert aproximativ 10 minute, după care se ia de pe foc.

Pasul 6

Se bate un ou cu smântână, cu zeama de la o lămâie și 2-3 căței de usturoi mărunțiți. Compoziția formată se adaugă peste ciorbă.

Pasul 7

Se adaugă pătrunjel. Se servește călduță.

Comentarii