Tocăniță de curcan cu ciuperci și nucșoară

Publicată la 2012-11-30 15:15:08

Este o tocăniță foarte gustoasă, în loc de curcan se poate folosi și carne de pui. Are un gust dulce acrișor. Dulce datorită untului și acrișor datorită sosului de roșii și lămâiei. Se potrivește cel mai bine cu o mămăligă sau cu un piure de cartofi.

Ingrediente

ceapă
3 căței de usturoi
300g carne de curcan
100g ciuperci
nucșoară
2 linguri de smântână
o lingură de făină
sos de roșii
2 roșii mai mici
boia dulce
40g unt
ulei de măsline
cimbru
un pahar de apă
un sfert de lămâie
sare
piper

Pasi preparare

Pasul 1

Prăjim usturoiul tăiat mărunt și ceapa până se rumenesc, după care le punem într-un vas pentru a le folosi mai târziu. Ceapa trebuie sa fie rumenită și să dețină acel miros plăcut de ceapă călită plus aroma de usturoi.

Pasul 2

Tăiem carnea de curcan și ciuperciile cubulețete. Adăugăm boia și cimbru peste carnea de curcan și o adăugăm într-o cratiță cu ulei de măsline și 40g unt topit. Adăugăm sare de mare, mestecăm și lăsăm la foc mare 2 minute. Adăugăm ciuperciile și mai lăsăm la foc încă două minute.

Pasul 3

Adăugăm 5-6 linguri de sos de roșii și încă o roșie tăiată în patru. Asezonăm cu sare și piper după gust. Adăugăm un pahar de apă, stoarcem sfertul de lămâie, presărăm puțină nucșoară și lăsăm la foc 10 minute.

Pasul 4

După cele zece minute, adăugăm o lingură de făină pentru a omogeniza compoziția. Tot acum adăugăm ceapa prăjită la început și două linguri de smântână.

Comentarii