Sparanghel tras la tigaie în unt cu usturoi și ulei cu aromă de trufe și somon la grătar

Publicată la 2012-12-03 21:08:51

O rețetă foarte rafinată și gustoasă. Somonul unul dintre cei mai buni și sănătoși pești, sparanghelul denumit și mâncarea regilor, un festin adevărat și sănătate din plin.

Ingrediente

7 fire de sparanghel
somon
unt
usturoi
ulei de măsline cu aromă de trufe
sare
piper

Pasi preparare

Pasul 1

Asezonăm medalioanele de somon cu sare de mare și piper și îl punem la grătar până se prăjește.

Pasul 2

Tăiem aproximativ 2 cm din sparanghel, mai exact partea ațoasă și îl punem la fiert pentru 2 minute în apă cu sare. După ce au fiert le dăm într-un șoc termic cu apă rece pentru a păstra culoarea verde.

Pasul 3

Într-o tigaie punem două linguri de ulei de măsline cu aromă de trufe și 20 grame de unt și lăsăm până se topește.

Pasul 4

Adăugăm usturoi mărunțit, iar imediat după adăugăm sparanghelul fiert și lăsăm la prăjit aproximativ 10 minute.

Pasul 5

Se poate servi cu sos tzatziki.

Comentarii