Spaghete bolognese cu pui

Publicată la 2013-01-06 17:39:06

Spaghetele bolognese cu pui sunt foarte gustoase și se prepară rapid, se poate folosi orice tip de carne, însă eu prefer carnea de pui...

Ingrediente

100g spaghete
200g carne de pui tocată
1 morcov mic
1 ceapă medie
2 roșii
4 linguri de bulion
1 cățel de usturoi
4 linguri ulei de măsline
parmezan ras
sare
piper
oregano

Pasi preparare

Pasul 1

Se pun pastele la fiert cu puțină sare (mai întâi se pune apa cu sare și când dă în clocot se adaugă pestele);

Pasul 2

Înte timp se pregătește sosul: Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa tăiată fin, când se călește se adaugă usturoiul tocat; după 1-2 minute se adaugă carnea de pui și se lasă să se rumenească ușor;

Pasul 3

Între timp se decojesc cele 2 roșii și se taie cubulețe, la fel și morcovul. Când carnea s-a rumenit puțin se adaugă roșiile cubulețe, morcovul și bulionul. Apoi se condimentează cu sare, piper și oregano. Se lasă pe foc până se evaporă tot lichidul;

Pasul 4

Se scurg pastele, se pun pe o farfurie și deasupra se pune sosul obținut. Se presară puțin parmezan ras și se decorează cu frunze de busuioc.

Comentarii