Spanac cu ou

Publicată la 2013-02-17 11:44:00

Spanacul nu se numără printre mâncărurile mele preferate...dar acesta (făcut de mine) a fost delicios. Dacă tot a apărut în piețe (atât de proaspăt) trebuie să încercați!!!

Ingrediente

1 kg de spanac
3 linguri de smântână
2 linguri de făină
300 ml lapte
ouă
sare, piper
1 lingură ulei de măsline

Pasi preparare

Pasul 1

Se spală spanacul foarte bine (frunză cu frunză) și se pune la fiert cu puțină sare;

Pasul 2

Când este fiert se scurge bine și se lasă să se răcească, apoi se toacă foarte mărunt;

Pasul 3

Se pregătește sosul: Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se amestecă bine făina cu laptele într-un vas înalt și se pune ușor în tigaie (focul să fie dat pe mic), se amestecă în continuu până se îngroașă, apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine încă 1 minut;

Pasul 4

Se adaugă spanacul, se amestecă bine până la omogenizare, se condimentează cu sare și piper și se lasă să dea câteva clocote (dacă doriți să fie mai moale se mai poate adăuga lapte);

Pasul 5

Se face o omletă simplă și se taie fâșii și ouă ochiuri. Se servesc alături de spanac. Poftă bună!!!

Comentarii