Fasole verde cu pulpe de pui și vin de porto

Publicată la 2013-03-04 19:18:55

O rețetă foarte delicioasă cu o aromă impunătoare de cuișoare și un gust dulce de pulpă de pui și fasole verde gătite într-un vin roșu. Vinul unul foarte bun pentru gătit, un vin fructat, vinul de porto. Din partea mea această rețetă primește nota 9 :D ... Poftă bună!

Ingrediente

Fasole verde
Pulpa de pui
Vin de porto
Ceapa
Usturoi
Ardei capia
Boia
Cimbru
Cuisoare
Piper
Sare
Ulei de masline

Pasi preparare

Pasul 1

Se toacă ceapa, sa taie mărunt pulpele de pui, se zdrobesc 2-3 căței de usturoi și se toacă un ardei capia.

Pasul 2

Într-o oală mai lată adăugăm ceapa și puțină boia dulce. După 1 minut adăugăm pulpele de pui și ardeiul roșu. Sare și piper după gust. Mestecăm intens timp de 1 minut la foc mare.

Pasul 3

Adăugăm o cană de vin de porto, 2 cuișoare, cimbru și usturoiul zdrobit.

Pasul 4

Mestecăm intens și adăugăm apă să fiarbă fasolea până scade în proporție de 80%.. Să aveți poftă!

Comentarii