Dovlecei umpluți

Publicată la 2013-11-28 19:23:46

O rețetă delicioasă!!! Dovleceii umpluți se prepară ușor, iar rezultatul este unul uimitor...Se poate înlocui costița afumată cu piept de curcan sau de pui.

Ingrediente

4 dovlecei
1 ceapă
1 ardei roșu
1 ardei galben
costiță afumată (aprox. 200g)
cașcaval
pătrunjel verde
ulei de măsline
sare
piper
oregano

Pasi preparare

Pasul 1

Se pune o oală pe foc cu 2l de apă și puțină sare. Se scoate miezul dovleceilor (miezul nu se aruncă, se va folosi la umputură) și când apa a dat în clocot se pun dovleceii la fiert pentru 3-4 minute, apoi se scot și se pun într-o tavă de yena unsă cu puțin ulei de măsline;

Pasul 2

Legumele (inclusiv miezul de la dovlecei) se toacă cubulețe, la fel și costița afumată;

Pasul 3

Se pune o tigaie pe foc cu puțin ulei de măsline, se pune ceapa la călit, apoi se adaugă costița și după 2 min. legumele. Se condimentează cu sare, piper și oregano, când este gata se pune pătrunjelul verde tocat mărunt;

Pasul 4

Când umplutura este gata, dovleceii se stropesc cu puțin ulei de măsline și se umplu. La final se adaugă cașcavalul ras;

Pasul 5

Se pune totul la cuptor (preîncălzit) pentru 20 de min. (cât să se rumenească frumos. Poftă bună!!!

Comentarii