Somon și dovlecei la grătar cu orez brun

Publicată la 2013-12-15 19:53:36

O cină gustoasă, ușoară și sănătoasă pregătită în mai puțin de 30 de minute...

Ingrediente

2 bucăți somon
1 ceașcă orez brun
1 dovlecel
1 morcov
pătrunjel verde
2 cești supă de pui
sare
piper
curry
ulei de măsline
lămâie

Pasi preparare

Pasul 1

Se pun cele două cești de supă pe foc și când începe să fiarbă se pune orezul și morcovul tăiat cuburi mari, puțină sare, piper și curry. Se amestecă de două ori și se acoperă cu folie de aluminiu și capac. Se ține pe foc mic 20 de minute, după care se ia capacul, se stinge focul și se mai lasă folia 10 minute după care se îndepărtează (se pune mai întâi orezul la fiert pentru că în timp ce fierbe putem pregăti celelalte preparate);

Pasul 2

Se condimentează somonul cu sare și piper. Se încălzește grătarul, se unge cu puțin ulei și se pune somonul. Se lasă 4-5 minute pe fiecare parte;

Pasul 3

Dovlecelul se taie pe lungime, se condimentează cu sare și piper și se stropește cu puțin ulei de măsline. După ce s-a luat somonul de pe grătar se pun feliile de dovlecel și se lasă 1-2 minute pe fiecare parte;

Pasul 4

În mai puțin de 30 de minute sunt toate gata...Se pun pe o farfurie și se servesc imediat. Noi am adăugat și o salată de roșii cherry, castraveți și praz cu un dressing de ulei de măsline, oțet din orez, sare și piper. POFTĂ BUNĂ!!!

Comentarii