Supă cremă de dovlecei

Publicată la 2013-12-15 20:43:36

Pur și simplu minunată...gust și savoare de nedescris. Și mai mult...se prepară foarte repede!

Ingrediente

4 dovlecei
1 ceapă
unt
sare
piper
apă
1 cub Knorr
busuioc uscat
crutoane
smântână

Pasi preparare

Pasul 1

Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în puțin unt;

Pasul 2

Se taie dovleceii cuburi și se adaugă în oală când ceapa s-a călit. Se condimentează cu sare, piper și Knorr, apoi se adaugă apă cât să acopere legumele;

Pasul 3

Când legumele s-au fiert (după aprox. 15 min.), se scurge zeama (zeama nu se aruncă) și se pasează cu blenderul. Apoi se adaugă treptat din zeama rămasă până când se obține consistența dorită;

Pasul 4

Se servește cu crutoane, busuioc uscat și smântână. Crutoanele se prepară foarte ușor: se taie feliile de pâine integrală cuburi, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se stropesc cu ulei de măsline. Apoi se pun la cuptorul preîncălzit și se lasă până se rumenesc ușor. POFTĂ BUNĂ!!!

Comentarii